Finding Family Together
Fristående föreläsningar

Se en föreläsning i taget direkt eller när det passar dig. Du binder dig inte för något och har tillgång till föreläsningen under 1 år. Vi lägger löpande ut nya föreläsningar både från medlemsajten och FFT Live.

BLI VÄN MED DIN MATCHLISTA

Hur jobbar man med sin matchlista? Var börjar man? Vilka verktyg kan man använda?

Hur går man tillväga om man har testat sig hos olika bolag, vilken lista börjar man med och kan man kombinera arbetet?

Jobbar man olika utifrån vilken frågeställning man har eller finns det några strategier som fungerar oavsett vad man letar efter?  

Frågorna är många när man tagit ett DNA-test. I denna föreläsning kommer vi visa hur du kan bli bra kompis med din matchlista.
 
Föreläsare: Christina Sagersten

Betala 199 kr -
se hur många gånger du vill

NÄR DU FÅR OVÄNTAT RESULTAT

Har du fått ett resultat som förvånat dig? Jag tror den vanligaste reaktionen när någon tagit ett DNA-test är: "är jag verkligen släkt med de här människorna?".

Ett oväntat resultat behöver inte alltid innebära att du får upp ett okänt syskon, eller inte är släkt med din pappa. Det finns många varianter och har du inte behövt hantera ett oväntat resultat ännu, så kan det komma med nya matcher.  

I denna föreläsning tittar vi närmare på vad ett oväntat resultat är och vad som händer inom dig när du inser att det faktiskt är något som inte stämmer.  

Föreläsare: Christina Sagersten

Betala 199 kr -
se hur många gånger du vill

ÖVERVINN UTMANINGEN MED ANFÖRLUSTER

Du behöver ta hänsyn till anförluster när du utvärderar dina DNA-matcher. Både dina egna anförluster och matchens!

Men vad är egentligen en anförlust? Hur skiljer det sig mot endogami? Och viktigast av allt - hur påverkar det tolkningen av ditt DNA-resultat?


Det tittar vi närmare på i den här föreläsningen.

 Föreläsare: Christina Sagersten


Betala 199 kr -
se hur många gånger du vill

SPEGELMÅLNING

När du arbetat ett tag med kromosommålning kan det vara läge att börja spegelmåla. Spegelmålning handlar om att ta fram information du inte har, med hjälp av andra testade kända släktingar.

Det enklaste exemplet är om du testat dig och din mormor. Då kan du använda det DNA ni delar för att visa vilket DNA du ärvt av din morfar, som inte är testad.  

I den här föreläsningen går vi igenom grunderna i spegelmålning och vad du behöver ha på plats för att kunna spegelmåla. Du kanske hört talas om Visual Phasing och att du behöver tre syskon för att återskapa vad du ärvt för DNA från respektive far-/morförälder? Spegelmålning är ett mycket enklare verktyg och det kräver inte att du har tre syskon att jobba med.

Föreläsare: Christina Sagersten

Betala 199 kr -
se hur många gånger du vill

Här kommer det snart fler föreläsningar

Betala 199 kr -
se hur många gånger du vill

Här kommer det snart fler föreläsningar

Betala 199 kr -
se hur många gånger du vill

Sagt om Christina Sagersten, grundare av Finding Family

"Du har ett lugn när du förklarar saker som är så viktigt. Du kan fånga och förklara både för oss som har hållit på ett tag med DNA och de som är helt nya.  Du är född till att lära ut saker.

Deltagare, webinar

 " Vad jag vet finns det ingen i Sverige med din breda kunskap som erbjuder lättillgänglig dna-kunskap på samma pedagogiska och generösa sätt." ​​​​

Deltagare, webinar

 "Oj, vad enkelt det blev helt plötsligt! Du kan verkligen konsten att förklara. Har försökt på egen hand tidigare men inte haft tid att sätta mig in i programmet och riktigt förstå. Toppen att kunna se föreläsningen på nytt om man behöver fräscha upp minnet. Tusen tack!

Deltagare, webinar

Pausa, spola, se om

Du har tillgång till ditt material när det passar dig. Det är skönt att lära sig i egen takt. Att kunna stanna filmen och jobba med ditt eget resultat. Vill du bara lyssna på en föreläsning finns även den möjligheten,