Övervinn utmaningen med anförluster!

Du behöver ta hänsyn till anförluster när du utvärderar dina DNA-matcher. Både dina egna anförluster och matchens! Men vad är egentligen en anförlust?

Om föreläsningen

Ofta när vi pratar om hur vi ärver DNA och vilka verktyg vi kan använda oss av utgår vi från ett läge där vi antar att våra föräldrar eller far-och morföräldrar inte är släkt med varandra så nära i tiden. För trots allt är alla med europeiskt ursprung släkt med varandra inom 1.000 år och du delar en gemensam ana med alla på jordklotet inom 4.000 år. Nu påverkar inte dessa avlägsna släktskap våra DNA-tester. Men vad händer när vi har anförluster närmare i tiden?

I denna föreläsning går Christina Sagersten igenom hur vi kan ta oss an de utmaningar som möter oss när vi har anförluster i våra släktträd. Hur ska vi tänka och kan vi använda alla verktyg? Vilka fallgropar ska vi se upp för? Även om vi själva inte har anförluster kan det vara så att våra matcher har det.  Vi kommer även gå igenom skillnaden mellan anförlust och endogami.

Innehållsförteckning

Christina Sagersten

Christina Sagersten är grundare av Finding Family Together. Hon är DNA-släktforskaren som sedan 2015 utbildat tusentals personer världen om i DNA-släktforskning. Christina brinner för att hjälpa människor hitta sina biologiska rötter. Det bästa hon vet är att hjälpa någon hitta sin biologiska pappa. Då kommer hennes kunskaper inom både DNA-släktforskning och coachning till sin fulla rätt.

Christina har personlig erfarenhet av hur det är att jobba med okända fäder och känsliga släktgåtor nära i tiden. Den unika kombinationen uppskattar många då hon verkligen vet vad hon pratar om.

Det tar jag med mig, att det inte bara är mina anförluster som räknas utan även mina träffars. Det har jag inte tänkt på!
Maria - medlem i Finding Family Together

Pris

Övervinn utmaningarna med anförluster

199 SEK

  • Fristående föreläsning

    • Se föreläsningen när du vill, hur många gånger du vill
    • Du har tillgång till föreläsningen i ett helt år
Köp här