SÅ FUNGERAR PORTALEN

Här kan du läsa och se hur du använder portalen på bästa sätt, för att få ut så mycket som möjligt av ditt medlemskap.

Vi har delat upp innehållet i olika fokusområden. Det finns 8 olika fokusområden. Titeln på alla fokusområden börjar med [FFT].  I varje fokusområde hittar du kapitel och under varje kapitel finns ett antal lektioner. Varje kapitel motsvarar en temamånad i medlemskapet.

Vi har ett eget fokusområde för Månadens tema, så att du enkelt hittar det som är aktuellt just nu.

Innehållsförteckning

I bilden ser du ett exempel på innehållsförteckning. Varje kapitelrubrik inleds med en klammer där du ser nivån på kapitlet. Det finns tre nivåer:

[G] Grund - i dessa kapitel går vi igenom grunder som är bra för alla att gå igenom

[M] Medel - i dessa kapitel går vi igenom saker som är för dig som känner dig trygg i grunderna och är redo att gå vidare till nästa steg.

[A] Avancerad - i dessa kapitel går vi igenom verktyg för dig som verkligen vill gå på djupet i din DNA-släktforskning och lära dig ALLT. Dessa kapitel är ofta tekniska och verktygen kräver ofta att du har god datorvana. 

Inne i ett kapitel

På bilden ser du hur det ser ut när du är inne i ett kapitel. Beroende på vilken nivå du är medlem kommer detta se olika ut. Du ser alltså bara det du har tillgång till i ditt medlemskap.

Lektioner med inspelningar inleds alltid med en klammer.
[W] Webinar / föreläsning
[WS] Workshop  
[FL] FrågeLive

Det händer mycket i DNA-världen och därför skriver vi ut när respektive lektion spelades in, för funktioner kan ha flyttats och användargränssnitt ändrats. 

Lektioner

I de lektioner som innehåller video finns oftast även en ljudfil. Då kan du välja om du vill titta på videon eller enbart lyssna på ljudfilen.

Under de flesta lektioner finns möjlighet att ställa en fråga i anslutning till lektionen, men du har även möjlighet att ställa frågor i vårt Forum. 

Föreläsningar och medlemsträffar

Våra föreläsningar, workshops och medlemsträffar hittar du under fokusområdet Medlemsträffar.

Vi lägger löpande upp aktuella aktiviteter i medlemskapet här. Vill du vara med live går du in på lektionen och anmäler dig. I bilden till höger ser du ett exempel på hur det kan se ut. Klicka på den aktivitet du är intresserad av och registrera dig.

När det är dags för livesändningen går du tillbaka till samma lektion under medlemsträffar. När du som deltagare får komma in i mötet kommer tidräkningen upphöra och du kan trycka på knappen för att komma in i mötet.