Hitta släktskapet till dina matcher

Gratis onlineföreläsning


Hur många personer på din matchlista vet du egentligen hur du är släkt med? Hur sjutton går du egentligen till väga för att förstå var släktskapet finns någonstans? I denna föreläsning hjälper DNA-experten Christina Sagersten dig att komma vidare med ditt resultat, oavsett vilket bolag du tagit ditt DNA-test hos. I denna föreläsning fokuserar vi på de autosomala DNA-testerna, d.v.s. det test du tar hos Ancestry, 23andme, MyHeritage samt FamilyTreeDNAs FamilyFinder test.

Thursday, 24 November 2022
06:55 PM CET

Live Webinar Session has ended now.

Alla kan lära sig hitta släktskap till sina matcher!

Vill du lära dig hur du ska få ut det mesta möjliga av ditt DNA-test? Det går att lära sig hur du ska ringa in på vilket sätt du är släkt med dina matcher. Skvallra inte för någon, men det är inte ens särskilt svårt. Visst, du behöver lära dig några saker och du kommer inte lyckas med att hitta alla släktskap, men framförallt handlar det om detta: 

Jobba systematiskt

I föreläsningen delar jag mina bästa tips för hur du med enkla medel skapar struktur på din DNA-släktforskning och på så sätt snabbare får resultat.

En match i taget

Det kanske låter självklart att du bara ska jobba med en match i taget. Men tricket är att veta i vilken ordning du går igenom matcherna, vilken match är egentligen lämpligast att börja med? Det berättar jag mer om i föreläsningen. 

Bekräfta släktskap

Hur ska du egentligen veta att släktskapet du hittat stämmer? Ibland är det lätt att tro att du hittat släktskapet, men när du lärt sig lite mer visar det sig att du hade fel. Jag tipsar om några enkla sätt du kan ta reda på att du är på rätt spår.